fbpx
Scroll Top
Talmaweg 10, 3317 RB, Dordrecht

Over

Kasteel Crabbehoff

Ons restaurant is het voormalige koetshuis van kasteel Crabbehoff, het landhuis waar de omgelegen wijk ook naar is vernoemd. Wanneer en door wie het oorspronkelijk is gebouwd is onduidelijk, vermoedelijk ergens uit de 17e eeuw. De titel van kasteel heeft eveneens een vertroebelde afkomst, want eigenlijk is kasteel Crabbehoff een groot herenhuis gelegen aan een grote boerderij.
Van het originele kasteel is weinig over. In 1808 is het kasteel grotendeels door een brand ten onder gegaan. Kort daarna werd het herbouwd, maar in 1913 werd daar alweer verandering in gebracht. In dat jaar werd het kasteel nogmaals naar een nieuw ontwerp herbouwd en sindsdien is het kasteel zoals we hem nu kennen. In 1959 werd Crabbehoff verkocht aan de gemeente, die er een woonwijk omheen bouwde. De nieuwe wijk werd vernoemd naar het kasteel: Crabbehoff.
hoffnar814-27

Wijn

hoffnar-8

Meer weten? Op onze Facebook pagina vertellen we regelmatig wat meer over onze wijnen, maar onze gastvrouw Miranda kan je er natuurlijk het meeste over vertellen!

Olijfolie

De olijfolie die wij serveren bij het brood komt van Albergo Villa Marta, een exclusief hotel in Lucca, Italië. Dit landgoed heeft een eigen olijfgaard met 550 bomen. Jaarlijks wordt er slechts 215 liter hoge kwaliteit olijfolie geproduceerd waardoor de exclusiviteit wordt gewaarborgd.

De olie van Albergo Villa Marta wordt alleen koud geperst en bij voorkeur vroeg geplukt. Hierdoor is er weliswaar minder olie, maar heeft hij wel een kruidigere smaak. De olie wordt alleen verkocht in het hotel in Lucca en exclusief gebruikt in ons restaurant!

hoffnar-9